100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Monterey

Een schilderachtige en historische kustbestemming

Monterey

De Californische plaats Monterey ligt aan de Grote Oceaan op een schiereiland en was vroeger de hoofdstad van Californië. De spectaculaire kustlijn wordt gevormd door de rotsen die hier steil naar beneden aflopen.

Je kunt voor de kust van Monterey dolfijnen en walvissen spotten of in de plaats zelf het bekende Monterey Bay Aquarium bezoeken. Hier worden talloze zeedieren getoond die in de baai van Monterey leven. Deze baai is uniek, omdat zich onderwater een enorme kloof heeft gevormd, waardoor er een hoge concentratie verschillende soorten zeedieren leven.

Maak ook een ritje over de 17 Mile Drive, een prachtige weg die door de stad en langs de baai loopt. Als je van watersport houdt ben je hier ook zeker op het juiste adres! Van windsurfen tot kitesurfen, de keus is enorm!

Cannery Row
Haven
Lone Cypress
Pier
Straatbeeld
Whale Watching

Excursies in Monterey

Alles over Monterey


  • Informatie
  • Natuurparken
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

Monterey ligt op de route tussen Los Angeles en San Francisco en is een perfecte tussenstop tijdens je rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten. De gezellige kustplaats is gelegen op een schiereiland, waardoor Monterey Bay een prima leefgebied voor diverse diersoorten zoals zeeleeuwen, zeehonden, walrussen, dolfijnen, zeeotters en walvissen is. Dit vriendelijke kustplaatsje heeft verschillende attracties zoals het Maritime Museum en het Monterey Bay Aquarium. Monterey is ontstaan in 1770 en was één van de eerste Europese buitenposten aan de westkust van Amerika. Veel van de gebouwen uit die tijd bestaan nog. Monterey werd sinds de bouw van de eerste verpakkingsfabrieken in 1900, ook wel de sardine-hoofdstad van het westelijk halfrond genoemd. Deze oude fabrieken zijn nu omgebouwd tot restaurants en winkeltjes en dit is nu de ‘Cannery Row’. Ook wel bekend geworden door de schrijver John Steinbeck.

Ook staat Monterey beter bekend als een paradijs voor golfers. Rondom de 17-Mile Drive zijn tal van golfbanen te vinden met prachtig uitzicht op de grote oceaan. De 17-Mile Drive is niet alleen voor fanatieke golfers een mooie plek, het is ook een prachtige route die je kunt rijden. Een wilde kust, hoge rotsen en kiezelstranden wisselen elkaar af.

Rondom Monterey vind je prachtige natuurgebieden. Op een klein kwartier rijden ligt bijvoorbeeld het Point Lobos State Park. Ga je wat meer richting het binnenland dan vind je en wat onbekender National Park; het vulkanische Pinnacles National Park en op 45 minuten rij afstand ligt Pfeiffer Big Sur State Park

Pinnacles National Park

Ten oosten van Monterey bevond zich lang geleden, precies boven de San Andreas breuklijn, de Neenach vulkaan. De overblijfselen van een deel van deze vulkaan zijn nu bekend als Pinnacles National Park. In dit relatief kleine nationale park kun je vooral veel vogels spotten. Door hoge rotsen, grotten en bossen vind je hier de Prairievalk, Slechtvalk, Steenarenden (Golden Eagles) en de indrukwekkende Californische condor.


Pfeiffer Big Sur State Park

Tussen Los Angeles en San Francisco rijd je over de prachtige kustweg, de Big Sur. Een weg van 90 mijl langs hoge kliffen, een ruige zee en vele zeeleeuwen die op de rotsen te liggen zonnen. Eén van de grote State Parks aan deze route is het Pfeiffer Big Sur State Park. Je hebt hier indrukwekkende sequoiabomen, watervallen en ruige riviertjes.

MONTEREY weer

Wil je meer informatie over Monterey? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Monterey

17-Mile Drive

De 17-Mile Drive is een weg tussen Carmel en Monterey. Het is een indrukwekkende route langs de ruige kust, door het bos, langs mooie golfterreinen zoals Pebble Beach en prachtige landhuizen. Onderweg, langs de kust, kun je bij onder andere Seal Rock en Bird Rock de zeeleeuwen zien liggen.

Old Fisherman's Wharf

Gelegen in downtown Monterey, een geweldige plaats voor het verkennen van het echte Monterey. Er is hier namelijk een werf die nog volop voor de visindustrie in gebruik is. Je kunt zelfs de arbeiders de schiepen zien lossen, wanneer de vers gevangen vis de haven bereikt. Maak kennis met de beroemde lekkernij hot clam chowder, een typisch stevige Monterey soep. Natuurlijk zijn er ook verschillende andere restaurants, die ook de verse vis uit de haven aanbieden. Op de werf zie je natuurlijk ook de zeeleeuwen en otters in het rustige haven water. Met een boot voorzien van een glazen bodem kun je het diepzeeleven nog beter zien, daarnaast heb je ook de optie om te gaan diepzeevissen of met een tour walvissen te spotten.

Airboat Tour over de Everglades

Niet alleen vanuit Miami is het mogelijk om een airboat tour te maken, dit kan ook vanuit Orlando. Orlando ligt namelijk aan de ‘start’ van de Everglades.

Monterey Bay Aquarium

Verken het zeeleven in Monterey Bay zonder natte kleren te krijgen. Tevens is dit aquarium een onderzoeks- en observatieplek voor de marine. Het is een wereldberoemd aquarium, bekend door zijn interactieve tentoonstellingen en door het presenteren van de haven/ de marine op ware grote.

Cannery Row

Een plek met goede restaurants, hotels, specialiteit winkeltjes, galerijen met lokale artiesten, mogelijkheden tot het proeven van wijn en een IMAX theater. Dit allemaal gelegen langs de historische straten en de oceaan. Bezoekers kunnen de wonderen van Montery Bay ontdekken door activiteiten zoals; duiken, kajakken en fietsen. Allemaal te vinden bij het verhuur van Monterey Bay Coastal Recreational Trail.

Whale Watching Trip

Geniet van het onvergetelijke walvisavontuur in Monterey. Van mei tot januari kun je hier verschillende soorten walvissen spotten (Humpack en Blue Whales), terwijl ze zichzelf van eten voorzien in de baai. Van januari tot april kun je hier ook walvissen spotten, alleen een andere soort, namelijk de Gray Whale.

Meer tips in Monterey

Reizen met Monterey

Wonderful West

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten

Reis door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah
Inclusief de natuurparken, Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion en de Grand Canyon
Inclusief de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1069 per persoon   

Bekijk deze rondreis

California's Best

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek al het moois van Californië
Inclusief Yosemite NP, Sequoia NP en de Highway 1  langs de kust
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, San Francisco en San Diego
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €795 per persoon   

Bekijk deze rondreis

America's Sunny States

Autorondreis

18 dagen / 17 nachten

Combinatie van Florida & West Amerika
Inclusief de steden Los Angeles, Las Vegas, San Francisco én Miami
Inclusief verblijf dicht bij de pretparken in Orlando
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €729 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen