100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Jasper National Park

Hoge bergketens, felblauwe meren en indrukwekkende gletsjers

Jasper National Park

Jasper National Park is gelegen in het westen van Alberta en is onderdeel van de 3000 kilometer lange Rocky Mountains. Je vindt hier onder andere de plaatsjes Jasper en Maligne Lake.

Door Jasper National Park rijden met de auto is al een attractie opzich, maar voor hikers en wandelaars is Jasper National Park echt ‘the-place-to-be’. Er zijn meer dan 25 mogelijke wandelroutes in de omgeving van Jasper: er zijn trails van 500 meter tot trails van meer dan 10 kilometer: voor ieder wat wils. In onze Vakantiebibliotheek (link naar vakantiebibliotheek) vind je diverse brochures met alle Hiking mogelijkheden.

Jasper staat ook bekend om de wildlife die hier leeft, zoals dikhoornschapen, elanden, bevers, edelherten, berggeiten en wolven. De aanwezigheid van de hoeveelheid dieren is vrij uitzonderlijk, aangezien het grootste deel van het park op grote hoogte ligt. Het wild moet dan ook het dal met veel toeristen delen. Als je je afvraagt wat zowel de voor- als nadelen zijn van deze aanwezigheid raden wij je aan dit te vragen aan een park ranger, die vertelt je er graag alles over!

Je aankopen en boodschappen kun je doen in het gezellige centrum van Jasper. Je vind er tevens diverse leuke restaurants om weer bij te tanken na een dag in de buitenlucht!

Quick facts

  • Jasper National Park heeft 2,5 miljoen bezoekers per jaar
  • Er is in totaal 990 kilometer aan wandelpaden beschikbaar
  • Jasper National Park is het grootste nationale park in de Canadian Rockies
  • Het gedeelte Icefield Parkway tot de Columbia Icefields behoord ook officieel nog tot Jasper National Park
Athabasca Falls
Black Bear
Maligne Lake View
Road
Maligne Lake
Miette Hot Springs
Mount Robson
Road
Jasper National Park

Excursies in Jasper National Park

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Jasper National Park

Spot de Wildlife van Jasper National Park

Jasper National Park staat bekend om de Wildlife die hier leeft, zoals dikhoornschapen, elanden, bevers, edelherten, berggeiten en wolven. De aanwezigheid van de hoeveelheid dieren is vrij uitzonderlijk, aangezien het grootste deel van het park op grote hoogte ligt. Het wild moet dan ook het dal met veel toeristen delen.

Wandel door het Jasper National Park

Door het park lopen verschillende wandelpaden met een totale lengte van meer dan 1000 kilometer. Een wandeling is zeker de moeite waard, want je zal zeker worden met een adembenemend uitzicht.

Bekijk het park vanuit de Skytram

Met de Skytram heb je de gelegenheid om Jasper en de omgeving vanuit de hoogte te zien. Het avontuur begin bij het Lower Station op 1304 meter hoogte, waar je aan boord gaat van de cabine. De Skytram rit duurt 7 minuten en kan 26 mensen per keer naar boven brengen. In de tram vertelt een gids wat je allemaal ziet tijdens deze rit. Eenmaal boven aangekomen bij het Upper Station kun je genieten van een hapje of drankje met een prachtig uitzicht vanaf diverse uitzichtpunten.

Bezoek de Athabasca Falls

Op ongeveer 30 kilometer buiten Jasper langs de Icefields Parkway liggen de Athabasca Falls. De watervallen zijn niet hoog, maar het indrukwekkende geluid van de kracht waarmee het water naar beneden stort maakt deze watervallen bijzonder. De Athabasca Falls zijn vlak de weg en de bijhorende parkeerplaats gelegen, dat maakt dat het altijd erg druk is.

Ga varen over Maligne Lake

Op ongeveer een uur rijden vanuit het dorp Jasper ligt het Maligne Lake. Het Maligne Lake is een populaire bestemming en een van de mooiste en langste bergmeren van Canada. Rondom dit meer kun je veel wilde dieren spotten. Deze wilde dieren kun je ook spotten vanuit een rondvaartboot. Tijdens de vaartocht vertelt een gids je alles over het meer en geschiedenis ervan.

rijd over de Icefields Parkway

Deze weg loopt van Lake Louise naar Jasper en wordt ook wel de Promenade Des Glaciers of Alberta Highway 93 genoemd. De route is 20 kilometer lang en brengt je langs de mooiste plekken in Alberta. Vooral in de winter is het een droomweg om te rijden.

Bewandel de mooiste kloof in Alberta; Maligne Canyon

Maligne Canyon is een prachtige kloof die je niet mag missen aan een bezoek in Jasper. Via een wandelpad met diverse bruggen kun je kloof op verschillende plekken oversteken. Hoe verder je wandelt, hoe magischer de wandeling wordt. De kloof wordt namelijk steeds dieper en indrukwekkender. In de winter zijn de watervallen bevroren en je kunt er ijsklimmen, in de zomer is het behoorlijk druk.

Mietti Hot Springs

Kom tot rust in de warmste ‘Hot Springs’ van de Rockies. Maak een korte wandeling naar de bron van de Hot Springs baden of maak een wandeling naar de Sulphur Skyline voor 360 graden uitzicht.

Meer tips in Jasper National Park

Reizen met Jasper National Park

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

The Classic Western Canada

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Reis door het populaire West Canada
Inclusief de Inside Passage en Vancouver Island
Inclusief Vancouver, Jasper en Banff
Helemaal op maat aan te passen

Canadian Contrasts

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten  

Reis door de Oost en West Canada
Inclusief de Niagara Falls, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto en Vancouver
Helemaal op maat aan te passen

De meest populaire bestemmingen in West Canada