100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Wells Gray Provincial Park

Hét watervallen-park van West Canada

Wells Gray Provincial Park

Wells Gray, ook wel bekend als ‘Waterfall Park’, is een spectaculair natuurgebied gelegen in de Cariboo Mountains, halverwege Kamloops en Jasper. In dit park vind je maar liefst 41 (genaamde) watervallen. Er zijn zelfs nog meer kleinere watervallen te vinden dieper in het park.

Voor een bezoek aan het park verblijf je meestal in Clearwater, een klein plaatsje met enkele hotels gelegen op korte afstand van het Wells Gray Provincial Park. Met de camper kun je wat dichter in het park verblijven.

Deze bestemming is zeer geschikt om te kanoën, ruften, kajakken, vissen, wandelen, kamperen en paardrijden. Als je maar een dag verblijft dan kun je gemakkelijk een aantal van de mooiste watervallen in 1 dag bekijken. In de bergen van Wells Gray vind je prachtige canyons, vulkaankegels, bossen, ruige rivieren en watervallen, waarvan Helmcken Falls de meest spectaculaire is. Deze waterval is drie keer zo hoog als de Niagara Watervallen. In de winter kun je in Wells Gray ook skiën, snowboarden, Nordic skiën, parasailen en sleetochten maken.

Quick facts

  • In Wells Gray Provincial Park vind je 41 (genaamde) watervallen
  • Er zijn meer dan 200 meren in Wells Gray Provincial Park
  • 250 kilometer aan wandelpaden
  • Veel Wildlife: UStravel' Susanne spotte er een beer!

Helmcken Falls Overview
Dawson Falls
Murtle River Oever
Helmcken Falls Winter
Murtle River
Helmcken Falls
Murtle River Bridge
Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Wells Gray Provincial Park

Bezoek de Dawson Falls

Deze waterval staat bekend om zijn breedte. Dawson Falls is maar liefst 90 meter breed en 20 meter hoog. Dankzij dit formaat wordt de waterval ook wel 'Little Niagara Falls' genoemd. Het uitzichtpunt is ongeveer 10 minuten wandelen vanaf de weg, loop nog een stukje verder en je zult bij de waterval uitkomen!

Bezoek de Helmcken Falls

Helmcken Falls wordt door de meeste mensen benoemd tot mooiste van Wells Grey Povincial Park. De waterval is 141 meter hoog en hiermee dan ook de vierde grootste waterval van Canada. Je kunt de waterval bereiken door 5 kilometer na Dawson Falls een afslag van de Clearwater Valley Road te nemen.

Bezoek de Spahat Creek Falls

Spahats Creek Falls wordt ook wel Spahats Falls genoemd. Deze 75 meter hoge waterval is te vinden op zo'n 10 kilometer afstand ten noorden van Clearwater. Spahats Creek heeft door de jaren heen een 122 meter diepe canyon gesleten in het lavagesteente. Je hebt mooi uitzicht op Clearwater Valley vanaf het uitzichtpunt. Aanradertje!

Vraag naar informatie bij Visitor Center

Wij adviseren om bij aankomst advies in te winnen bij het Visitor Center. Geef even aan hoeveel tijd je hebt en de medewerkers kunnen je dan precies aangeven wat je wel- of niet in dat tijdsbestek kunt doen. Informeer ook naar de zalmtrek: de zalmtrek is een ongeëvenaard natuurlijk spektakel, hoe zalmen van soms wel meer dan een meter lang de rivieren stroomopwaarts inzwemmen. Het najaar is de beste periode hiervoor.

Meer tips in Wells Gray Provincial Park

Reizen met Wells Gray Provincial Park

Canadian Contrasts

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten  

Reis door de Oost en West Canada
Inclusief de Niagara Falls, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto en Vancouver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1295 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1595 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in West Canada