100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Page

Perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell

Page

Page is een klein stadje in het noorden van Arizona dat werd gebouwd voor de arbeiders die aan de Glan Canyon Dam, in de Colorado rivier werkzaam waren. Het plaatsje Page zelf heeft misschien niet zo veel te bieden, maar dat geldt niet voor de bezienswaardigheden rondom Page.

Denk bijvoorbeeld aan Lake Powell, dat is ontstaan na de aanleg van de dam. Dit op één na grootste stuwmeer van de wereld biedt vele mogelijkheden voor wateractiviteiten, denk aan zwemmen, vissen, snorkelen, duiken, waterskiën, zeilen of rondvaarten die je een prachtig beeld laten zien, vanaf het water, van de Rainbow Bridge.

Naast Lake Powell is ook de Antelope Canyon een hele goede reden om een stop te maken in Page. Met zijn door water en wind uitgesleten canyons, zijn zowel de Lower Antelope Canyon als de Upper Antelope Canyon adembenemend mooi. Misschien iets minder bekend maar ook de moeite waard voor een bezichtiging zijn de Water Holes Slot Canyons.

Een ander bekende fotospot bij Page is de Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht in de Colorado Rivier. In een paar jaar tijd is deze plek uitgegroeid tot een echte Instagram-spot!

Antelope Canyon
Antelope Canyon van boven
Horseshoe Bend
Lake Powell
Lake Powell
Panorama Lake Powel
Uitzicht Lake Powel

Excursies in Page

Alles over Page


  • Informatie
  • Natuurparken
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

Iets meer dan 60 jaar geleden bestond de plaats Page niet eens. Eind jaren vijftig ontpopte Page zich als een van de jongste steden in de Verenigde Staten. Page is gebouwd voor de arbeiders die de nabijgelegen Glen Canyon Dam bouwden. Nadat zijn voltooiing heeft deze dam ervoor gezorgd dat in maar liefst 17 jaar tijd Lake Powell ontstaan is. Bij Lake Powell kun je genieten van de oneindige kustlijn en de helderblauwe lucht die hier vaak aanwezig is.

Maar Page is ook de absolute bestemming voor de actievelingen. Het is mogelijk een boot te huren, te vissen, paardrijden, wandelen, heerlijk te gaan wakeboarden of gewoon te genieten van de rust en oneindigheid die je hier aantreft.

In Page kun je overnachten in één van de mooie resorts, aan het water, of met uitzicht op Lake Powell. Vanwege verschillende toeristische hotspots hebben vele hotels hier hun deuren geopend. Page is namelijk ideaal als tussenstop tussen bijvoorbeeld de Grand Canyon en Zion of Bryce!

Het grootste deel van het gebied rondom Page wordt door de Navajo Indianen beheerd. Hieronder valt ook de Antelope Canyon en deze is dan ook alleen door middel van een georganiseerde tour te bezoeken. Je kijkt je ogen uit in zowel de Lower- als Upper Antelope Canyon. Prachtige smalle kloven die door water en modder zijn uitgesleten. Ronde golvende rotsen, met hier en daar een straal zonneschijn die naar binnenkomt, het is werkelijk een magische omgeving! Bij de Upper Antelope Canyon word je meestal bij je hotel opgehaald met een jeep om zo naar de ingang van de kloof te gaan. Deze is wat gemakkelijker toegankelijk en kent geen hoogteverschillen. De Lower Antelope Canyon is wat avontuurlijker. Hierin daal je met een trap af richting de bodem van de kloof en met smalle doorgangen en kleine trappetjes ‘klim’ je als het ware aan de andere kant van de kloof er weer uit.

Het John Wesley Powell Museum in de stad documenteert de bouw van de Glen Canyon Dam, Major Powell's originele verkenningstocht door de Colorado, mineraal- en dinosaurustentoonstellingen en andere historische informatie. Het Navajo Village Heritage Centre is een uitstekende plek in de stad om de lokale Navajo-cultuur en geschiedenis te ervaren.

Vanuit Page ben je in een mum van tijd bij de bekende toeristische bezienswaardigheden. Op nog geen tien minuten rijden liggen de Horseshoe Bend, Lake Powell én Antelope Canyon.

Horseshoe Bend
De Horseshoe Bend, een lievelingsspot voor foto’s op sociale media, is uitgegroeid tot een van de meest erkende en bezochte plaatsen nabij Page. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht op de Colorado rivier en de hoefijzervormige bocht. Let wel goed op, op veel plekken staan er nog geen hekken die ervoor zorgen dat je niet te dicht aan de rand van de steile rotsen kunt komen. De parkeerplaats en het wandelpad naar de Horseshoe Bend liggen langs de US Highway 89, ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Page.

Lake Powell
Lake Powell ligt in het noorden van Arizona en strekt zich uit tot in het zuiden van Utah. Het maakt deel uit van de Colorado-rivier in het Glen Canyon National Recreation Area. Met een 3218 kilometer lange kustlijn, eindeloze zonneschijn, warm water, perfect weer en enkele van de meest spectaculaire landschappen, is Lake Powell de ultieme plek om even tot rust te komen tijdens je reis in het westen van de VS.

Antelope Canyon
Bij Page liggen de Upper- en Lower Antelope Canyon. Beide prachtige kloven waarbij het uitzicht constant veranderd, terwijl de zon zich gedurende de dag verplaatst. De bewegende zonnestralen reflecteren het licht heen en weer over de muren van de smalle kloof en creëren een verblindend beeld van kleur, licht en schaduw die je zeker niet meer zult vergeten!

PAGE weer

Wil je meer informatie over Page? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Page

Rond het midaguur naar Antelope Canyon

Als de zon op het hoogste punt staat is het licht in de Antelope Canyon op zijn mooist!

Boottocht op Lake Powell

Zoek verkoeling op het water en maak een mooie boottocht op Lake Powell en neem een frisse duik in het diepblauwe water!

De zonsondergang bekijken bij de Horseshoe Bend

Misschien wel het mooiste moment van de dag, de zon die aan de horizon staat en in de Horseshoe Bend ondergaat.

Vlieg over de Rainbow Bridge

Vroeger werd er nog doorheen gevlogen, maar tegenwoordig is dit niet meer toegestaan. Met een lengte van 71 meter is de Rainbow Bridge één van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld.

Navajo Village Heritage Center

Leer meer over de inheemse bevolking, de Navajo stam en hun leefwijzen. Dit is erg leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Meer tips in Page

Reizen met Page

Wonderful West

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten

Reis door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah
Inclusief de natuurparken, Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion en de Grand Canyon
Inclusief de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1069 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Highlights of the West

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in het zuid-westen van Amerika
Combinatie hippe steden en de mooiste nationale parken
Inclusief Yosemite, Grand Canyon en Bryce
Helemaal op maat aan te passen, maak bijvoorbeeld vooraf een stopover in New York!

Vanaf €579 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Veelgestelde vragen Page

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Page die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Het plaatsje Page zelf is niet erg groot of spectaculair. Eigenlijk gaan alle reizigers naar Page voor de Horsehoe Bend, Antelope Canyons en/of Lake Powell. Dat zijn de toeristische highlights in Page.

De hotels in Page zijn vaak goede middenklasse hotels. Maar ook de meer budget hotels of luxere hotels zijn te vinden in Page. Er is voor iedereen een geschikt hotel te vinden. Houdt er rekening mee dat in de weekenden en het hoogseizoen de prijzen over het algemeen hoger liggen.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen