100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Yosemite National Park

Adembenemende granieten rotswanden en enorme watervallen

Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van de populairste natuurgebieden in de USA. Als je er bent, dan begrijp je wel waarom! Het is een door gletsjer gevormde vallei met aan de ene kant Half Dome en de andere kant El Capitain. In Yosemite National Park vind je een grote diversiteit aan flora en fauna. Het nationale park kent hoogteverschillen tussen de 600 tot 4000 meter. Ook is Yosemite National Park het thuis van de Amerikaanse zwarte beer, er bestaat dus een kans dat je er ééntje spot tijdens je bezoek aan Yosemite.

Yosemite Valley het meest bezochte deel van het park en is eigenlijk altijd de start van je bezoek aan Yosemite National Park. Je vindt hier restaurants, winkels en ook het Visitor Center waar je terecht kunt voor parkinformatie, tentoonstellingen en reisgidsen. Diverse watervallen zijn te bewonderen op loopafstand en er zijn tal van wandeltrails beschikbaar om het park verder te ontdekken.

De meest populaire bezienswaardigheden in Yosemite National Park zijn Mirror Lake, Tunnel View, Glacier Point, Crane Flat, Tuolumne Meadows en niet te vergeten de Tioga Pass. Deze laatstgenoemde route is geopend van eind mei of begin juni tot november, afhankelijk van het weer. Dit geldt ook voor sommige delen van het park, deze kunnen tussen november en april/mei gesloten zijn in verband met sneeuwval.

De mooiste periode om Yosemite National Park te bezoeken is aan het begin van de zomer. Het is dan nog niet zo druk en de natuur is op zijn mooist. Groene bomen, wilde watervallen en kleurrijke bloemenweiden maken Yosemite Valley een paradijs voor wandelaars.

Bridalveil Fall
Entrance
Merced River
Mirror Lake
Tioga Road
Tunnel View
Vernal Falls
Yosemite Falls
Yosemite Valley View Panorama
Yosemite Valley View Point
Yosemite Valley View Sunrise
Yosemite Valley Winter
Yosemite Valley

Alles over Yosemite National Park


  • Informatie
  • Viewpoints en bezienswaardigheden
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

Tijdens je reis in het westen van Amerika mag je een bezoek aan Yosemite National Park zeker niet ontbreken. Je vindt Yosemite National Park in het oosten van Californië. De west ingang van dit populaire nationale park is ongeveer 3,5 uur rijden vanaf San Francisco en de ingang aan het oosten ruim 6 uur rijden van Las Vegas.

Naast het bezoeken van de verschillende pretparken is het ICON Park met The Wheel, een gigantisch reuzenrad, zeker een bezoek waard. Dit is gelegen aan de International Drive. Je vindt hier ook Madame Tussauds Orlando en SEA LIFE Orlando Aquarium. Bij ICON Park zijn gezellige restaurants waar je ’s avonds een hapje kunt gaan eten. Natuurlijk kun je dat ook doen bij één van de vele fastfoodketens die overal in de VS te vinden zijn.

Om in Yosemite te komen heb je een huurauto of een camper nodig, het park is enorm uitgestrekt en een groot deel kun je op eigen houtje ontdekken. In het hoogseizoen worden sommige wegen afgesloten. Je kunt je auto dan parkeren en gebruik maken van de gratis shuttlebus welke langs alle accommodaties, het Visitor Center en verschillende viewpoints rijdt. Wanneer je via het westen het park komt binnenrijden over State Route 120, kom je allereerst langs een spectaculair uitzichtpunt; Tunnel View. Je kunt vanaf hier kilometers ver de vallei, Yosemite Valley, in kijken. Dit is een eerste mooie kennismaking met Yosemite National Park!

In de adembenemend mooie Yosemite Valley storten vanaf imposante rotsformaties enorme watervallen naar beneden. In het dal stroomt een rivier door een prachtig bos en groene weide met kleurrijke veldbloemen. Hertjes staan te grazen en eekhoorntjes lopen nieuwsgierig over de vele wandelpaden. Yosemite Valley is daarom één van de meest bezochte plekken in het hele nationale park. Hier beginnen tal van wandelroutes die je leiden naar indrukwekkende uitzichtpunten en geweldige watervallen. Yosemite Valley is dan ook een plek waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Het is ook mogelijk om in Yosemite Valley te overnachten, dit kan in een lodge, je kunt er kamperen op één van de verschillende kampeerterreinen of verblijven in (ingerichte) tenten. Hierdoor ben je in de ochtend als eerste in het park in en ben je de grote drukte voor. Zo geniet je optimaal van de rust en natuur in Yosemite National Park.

Vanuit de vallei lopen verschillende wandelpaden naar de vele watervallen in Yosemite. De hoogste waterval van Noord-Amerika, en zelfs één van de hoogste watervallen ter wereld is te zien in Yosemite National Park. De Yosemite Falls is 739 meter hoog en een echte blikvanger van het park. Ditzelfde geldt voor Half Dome. Dit is de naam van een berg in Yosemite Valley. Met ruim 1400 meter is deze koepelvormige berg kenmerkend voor Yosemite National Park. Vele klimmers zien de beklimming van Half Dome als een (letterlijk) hoogtepunt!

Van bovenaf heb je een geweldig uitzicht over Yosemite Valley. Houd je niet van klimmen dan is een rit naar Glacier Point een goed alternatief. Wat ons betreft één van de mooiste uitzichtpunten in het park. Vanaf dit punt heb je een spectaculair uitzicht over de vallei, Half Dome aan de ene zijde, El Capitan aan de andere en kijk je uit op de indrukwekkende Yosemite Falls.

Kom je niet via de west-ingang het park in, dan kun je ook via de zuidelijke ingang het Yosemite National Park in komen. Hier rijd je door Mariposa Grove, een bos met honderden mammoetbomen, ook wel reuzensequoia’s genoemd. Via het oosten kom je Yosemite vinnen via de Tioga Road (State Route 120). Deze weg kronkelt door het geweldige berglandschap van de Sierra Nevada. Je komt hier in een gedeelte van Yosemite National Park dat veel minder bezocht wordt, maar waar je de mooiste plekjes kunt ontdekken. Houdt er wel rekening mee dat deze weg pas laat in het voorjaar opengaat en meestal in november weer sluit i.v.m. sneeuwval.

Plan je bezoek aan Yosemite National Park dus ruim van tevoren. Zorg ervoor dat je de natuur op haar mooist ziet in de vroege zomer, wanneer watervallen met al het geweld naar beneden kletteren, de veldbloemen rijkelijk bloeien en de bomen heldergroen zijn. Maar ook wanneer ook de Tioga Pass geopend is en je dwars door het park kunt reizen. Reserveer vooraf je overnachting om teleurstellingen te voorkomen, wij denken graag met je mee en kijken naar alle mogelijkheden voor jouw reis in het westen van de USA!

Yosemite Valley is de plek waar de meeste bezoekers aan denken als ze 'Yosemite' zeggen. Slechts zeven mijl lang en een mijl breed op zijn breedst is Yosemite Valley het meest bezochte deel van Yosemite National Park en daarmee het bruisende hart dat het hele jaar toegankelijk is.
In de Valley vind je een aantal spectaculaire bezienswaardigheden en in heel Yosemite National Park heb je adembenemende viewpoints zoals Tunnel View of Glacier Point.

Yosemite Valley
Omringd door El Capitan en Half Dome, hoge bergen en imposante rotsen is Yosemite Valley het bruisende hart van Yosemite National Park. Hier komen enorme watervallen naar beneden kletteren, grazen hertjes in de kleurrijke bloemweiden en schieten eekhoorntjes voorbij in de hoge dennenbomen. Aan het kabbelende riviertje vind je de mooiste kampeerplekken en dit maakt de vallei een perfecte plek om een bezoek te brengen aan het Yosemite National Park. Je kunt vanaf hier prachtige wandelingen maken naar de verschillende watervallen, wilde dieren spotten vanuit je tent of camper en vooral genieten van de rust en adembenemende natuur.
Mirror Lake
Wanneer het water hoog staat, in het voorjaar en de vroege zomer, en wanneer het praktisch windstil is heb je bij Mirror Lake een geweldig uitzicht op de Yosemite Valley. Zoals de naam al doet vermoeden kun je in dit meer de weerspiegeling terugzien. In het water zie je de hele vallei, maar dan in spiegelbeeld. Een korte wandeling vanuit de vallei maakt een rondje om dit mooie meer.
Yosemite Falls
Amerika’s hoogste waterval is te bewonderen in Yosemite National Park. Hij behoort zelfs tot één van de hoogste ter wereld! De Yosemite Falls is 739 meter hoog en een echte blikvanger van het park. Wil je deze waterval op haar mooist zien, bezoek Yosemite dan in de lente of vroege zomer. Het smeltwater van de sneeuw in de Sierra Nevada komt dan naar beneden en klettert met veel geweld de vallei in. Later in de zomer, eind augustus of september dan stroomt er nog nauwelijks water en is deze waterval lang niet zo spectaculair.
Tunnel View
Dit indrukwekkende uitzichtpunt vind je bij de west ingang van Yosemite National Park. Je kunt hier kilometers ver de vallei in kijken. Hoge dennenbomen, imposante rotsen en watervallen met een gloed van de regenboom geven je een spectaculair zicht op het park. Voordat je Yosemite verder gaat ontdekken, stop dan zeker even bij dit punt en laat de schoonheid van Yosemite National Park alvast op je inwerken.
Half Dome
HAan de oostkant van Yosemite Valley heb je Half Dome, een (halve) koelvormige berg van bijna 1450 meter hoog. De ene zijde van de berg is zo steil dat het lijkt alsof het maar een halve berg is. Je kunt de top van Half Dome bereiken via een steil en énorm pittig wandelpad. De tocht naar de top duurt lang en de laatste kilometers wandel je niet, maar klim je als het ware langs stalen kabels naar de top. Het is dus zeker geen tocht voor onervaren wandelaars of mensen met hoogtevrees! Schrikt dit je af, dan kun je ook met de auto naar een geweldig uitzichtpunt rijden; Glacier Point.
Bridalveil Fall
De Bridalveil Fall is een van de twee meest spectaculaire watervallen van de vallei. De Bridalveil Fall blijft meestal iedere zomer doorstromen. Het is een mooi gezicht wanneer je aan de voet van deze waterval staat. De wind speelt met de waterval waardoor het ‘uitstrekt’ zoals een sluier van een bruidsjurk (waar de naam ook vandaan komt). Vanuit Yosemite Valley kun je gemakkelijk naar deze waterval lopen, houdt er wel rekening mee dat je nat kunt worden en de paden glad kunnen zijn.
Glacier Point
Vanaf Glacier Point heb je wat ons betreft het meest verbluffende uitzicht over de Yosemite Valley. Aan de ene kant zie je Half Dome, de Yosemite Falls en aan de andere zijde heb je El Capitan. In het voorjaar, de zomer en de herfstmaanden dan is Glacier Point met de auto te bereiken, maar in de winter is deze weg in verband met sneeuwval gesloten. Wil je hier in de winter naartoe, dan kun je er wel heen skiën. Glacier Point ligt in de Badger Pass Ski Area.
Tuolumne Meadows
Buiten Yosemite Valley, richting de Tiogapass, ligt Tuolumne Meadows, eveneens een paradijs voor wandelaars. Tuolumne Meadows is alleen in de zomer geopend, waardoor je niet alleen naar Yosemite Valley hoeft te gaan. Op de helderste dag kun je vanaf Tuolumne Meadows ook de vallei zien. In de buurt van Tuolumne Meadows heb je een aantal mooie viewpoints en bezienswaardigheden. Zo kun je naar Olmstead Point om te genieten van een van de beste Yosemite-vergezichten. Of ga picknicken bij Tenaya Lake, een prachtig alpine meer vlak naast de weg, een paar kilometer voordat je Tuolumne Meadows bereikt. Als je Tuolumne Meadows bezoekt op de doorreis van Yosemite Valley naar bijvoorbeeld Mammoth Lakes, bezoek dan Soda Springs. Loop hier een pad van een halve mijl naar natuurlijk koolzuurhoudende wateren.
Tioga Pass
Veel mensen willen bij een bezoek aan Yosemite National Park de State Route 120, beter bekend als Tioga Road of de Tioga Pass, rijden. Deze adembenemende weg loopt dwars door Yosemite National Park en is alleen ’s zomers geopend, meestal van halverwege mei tot eind oktober. Wanneer je de Tioga Pass rijdt, dan rij je over een bergtop van ruim 3 kilometer hoog en dat maakt deze route de hoogste bergpass van de staat Californië. In het begin van de zomer heb je op sommige delen van de route aan beide zijden van de weg een muur van sneeuw en dat maakt deze route spectaculair om te rijden.
Mariposa Grove
Bij de zuidingang van Yosemite National Park vind je Mariposa Grove. Dit is een bos met wel honderden sequoiabomen. Sommige van deze mammoetbomen zijn wel duizenden jaren uit en behoren tot de grootste bomen ter wereld. Zo wordt een reuzensequoia met gemak 60 meter hoog en is de omtrek van de boom bijna 30 meter!

YOSEMITE VALLEY weer

Wil je meer informatie over Yosemite National Park? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Yosemite National Park

Stop voordat je het park ingaat bij Tunnel View

Laat dit plaatje eerst op je inwerken voordat je Yosemite Valley inrijdt. Het uitzicht bij Tunnel View is waanzinnig en geeft goed aan hoe imposant en veelzijdig Yosemite National Park is.

Verblijf in Yosemite Valley

Zeker wanneer je met een camper reist, zorg er dan voor dat je vooraf een plek reserveert op één van de kampeerplaatsen in Yosemite Valley. Zo kun je gemakkelijk (te voet!) het park ontdekken en sta je ’s morgens voor alle drukte aan de voet van de meest indrukwekkende watervallen. Maak je een reis met huurauto, verblijf dan in één van de lodges in het park of dichtbij Yosemite. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Maak een iconische foto bij Yosemite Valley View

Over het water, met aan de ene zijde El Capitan en aan de andere zijde Half Dome kijk je uit op Yosemite Valley. Vooral bij de zonsopkomst is dit een geweldig punt om mooie foto’s te maken.

Maak verschillende korte wandelingen vanuit Yosemite Valley

Wandel bijvoorbeeld naar de Bridalveil Fall, Cathedral Beach, Vernal Falls, Mirror Lake, of de Yosemite Falls.

Geniet van het uitzicht bij Glacier Point

Wat ons betreft heb je hier één van de meest adembenemende uitzichten over de gehele vallei. Geniet hier vroeg in de ochtend van alle rust en wordt wakker met een prachtige zonsopkomst.

Dineren in The Ahwahnee

Ga terug in de tijd en geniet van een diner in Yosemite’s oudste hotel. Metershoge ramen geven uitzicht op Yosemite Valley en haar omliggende bergen. Een perfecte setting voor een overheerlijk diner!

Bezoek Yosemite in de winter

Niet veel reizigers gaan ‘s winters naar Yosemite National Park maar de vallei is het gehele jaar geopend. Ook vind je in dit gebied een aantal leuke skigebieden, voor als je van wintersport houdt!

Rijd via de Tioga Pass

Wanneer je de mogelijkheid hebt om de Tiogapass in je route door west Amerika op te nemen, doe dit dan! Deze adembenemende weg neemt je mee over de hoogste bergen van de Sierra Nevada en biedt geweldige uitzichten onderweg.

Meer tips in Yosemite National Park

Reizen met Yosemite National Park

Wonderful West

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten

Reis door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah
Inclusief de natuurparken, Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion en de Grand Canyon
Inclusief de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1069 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Highlights of the West

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in het zuid-westen van Amerika
Combinatie hippe steden en de mooiste nationale parken
Inclusief Yosemite, Grand Canyon en Bryce
Helemaal op maat aan te passen, maak bijvoorbeeld vooraf een stopover in New York!

Vanaf €579 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Veelgestelde vragen Yosemite National Park

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Yosemite National Park die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

De meesten mensen bezoeken Yosemite op de weg van San Francisco richting Las Vegas of andersom. Je kunt het beste in, of zo dicht mogelijk bij het park, verblijven om zo veel mogelijk tijd te kunnen spenderen in Yosemite.

Yosemite Valley is het gehele jaar geopend. Let wel op dat het in de wintermaanden kan sneeuwen en erg koud kan zijn, sommige wegen zullen ook afgesloten zijn. De mooiste tijd op Yosemite te bezoeken is in het late voorjaar of begin van de zomer. De natuur is dan op haar mooist en de watervallen het meest spectaculair.

Nee, de Tiogapass is vaak van november tot half mei gesloten in verband met de winterse omstandigheden. . Deze weg kun je dus alleen in de zomer rijden. Houdt hier rekening mee bij het plannen van je route in west Amerika.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen